Nuorten kevätkauden 2018 koulutusohjelma

Nuoriso-osasto voitti SPEKin järjestämän palokuntanuorille suunnatun Suuren Videoskaban keväällä 2010 videolla "Liekeissä". Katso video tästä!"

Nuoriso-osasto

Rantakulman VPK:n nuoriso-osastoon kuuluu 10-16 -vuotiaita aktiivisia nuoria. Mukana on sekä poikia että tyttöjä lähialueelta ja hieman kauempaakin. Nuoriso-osasto harjoittelee aina tiistai-iltaisin ja harjoitukset käsittävät sekä oppitunteja että käytännön harjoituksia. Kesäisin viikottaisia harjoituksia ei pidetä, mutta silloin palokuntaleirit korvaavat puuttuvat harjoitukset.

Nuoriso-osasto

Vuoden mittaan osallistutaan myös ahkerasti kilpailuhin, joissa Suomen palokuntanuoret ottavat mittaa toisistaan. Rantakulman VPK on ylpeä omista nuoristaan, sillä he ovat edustaneet Suomea kansainvälisestikin.

Nuoriso-osaston kouluttajina toimivat nuoriso-osaston johtaja ja kouluttajat sekä apukouluttajina osaston vanhimmat jäsenet, jotka saavat ikänsä puolesta osallistua myös hälytysosaston harjoituksiin.

Harjoituksissa nuoret harjoittelevat onnettomuustilanteiden hallinnan lisäksi ensiapua sekä monia muita ulkona liikkumisessa ja elämässä yleensäkin tarvittavia taitoja. Pääpaino harjoituksissa on toiminnalla.

Palokuntatoiminta on nuorille lähes maksuton harrastus. Palokunta antaa nuorille käyttöön harjoituksissa tarvittavat haalarit ja varusteet sekä kustantaa osallistumiset leireille ja kilpailuihin. Ulkomaille suuntautuvien kisamatkojen osalta on jouduttu turvautumaan myös nuorten vanhempien taloudelliseen apuun, mutta näitäkin matkoja varten on ahkerasti kerätty rahaa erilaisin talkootempauksin.

Lisätietoja palokuntaharrastuksesta saa nuoriso-osaston johtajalta Anni Liimataiselta (sp. anni.liimatainen (at) rvpk.org, puh. 040 5494 907) tai palokunnan päälliköltä (sp. kalle.lehtonen (at) rvpk.org, puh. 0400 995 764) tai tulemalla palokunnan talolle tiistai-iltana hieman ennen kello kuutta.

7.1.2018