SoMe -seinä

Rantakulman VPK
Rantakulman VPK shared a video from the playlist Ajoneuvot ja kalustot.
Tänään vietetään kansainvälistä vapaaehtoisten päivää.

Sopimus pelastuslaitoksen kanssa velvoittaa palokuntayhdistystämme moniin asioihin, joista tärkein on tietenkin hälytystehtävien hoitaminen. Jokainen yksittäinen jäsen on kuitenkin vapaaehtoisesti mukana ja haluaa sitoutua toimintaan sekä käyttää omaa vapaa-aikaansa yhteiskunnan hyväksi. Operatiivinen toiminta vaatii hälytystehtävien hoitamisen lisäksi myös harjoittelua, kuntoilua sekä kaluston- ja varusteiden huoltoa.

Operatiivisen toiminnan lisäksi palokunnassamme tehdään myös nuorisotyötä sekä turvallisuusviestintää. Kaiken toimintamme taustalla oleva yhdistys ei myöskään toimi ilman hallinnollisia asioita hoitavia henkilöitä.

Suuri KIITOS kaikille jäsenillemme panoksestaan! Ja jos et vielä ole mukana toiminnassamme tervetuloa mukaan ☺
Rantakulman VPK
Rantakulman VPK
Tänään harjoiteltiin tieliikennepelastamista.
Rantakulman VPK
Rantakulman VPK
Viime lauantaina julkaistua Rantakulman VPK 75 vuotta -teosta on saatavissa Rantakulman VPK:n asemalta torstaina 2.12. klo 17:30-18:00 hintaan 30 euroa. Vaihtoehtoinen hakuajankohta tai toimitus postitse on myös sovittavissa.

●○●○●○●○●

Rantakulman VPK 75 vuotta -teos kertoo palokunnan vaiheet osana Kaarinan palo- ja pelastustoimen historiaa. Teos kytkee Rantakulman VPK:n historian myös osaksi Kaarinan kaupungin kehitystä.

Rantakulman VPK perustettiin esikaupunkiliitoksen supistamaan Kaarinaan keväällä 1946. Palokunnan alkuvuodet kuluivat toimintaan tarvittavien varojen keräämisessä. Ensimmäinen moottoriruisku ostettiin kunnan avustuksella vuonna 1951.

Paloaseman valmistuminen vuonna 1957 merkitsi pysyvää perustaa toiminnalle. Sammutusmiehistön lisäksi palokuntaan kuului poikaosasto ja naisosasto. Rantakulman VPK:sta tuli Kaarinan kunnan sopimuspalokunta vuonna 1967.

Kaarinan vakinainen palokunta aloitti toimintansa vuonna 1981. Ensimmäiset palomiehet valittiin Rantakulman VPK:n jäsenistöstä. Nykyään Rantakulman VPK toimii Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen sopimuspalokuntana.

Kirjan tekijä Petri Aalto on turkulainen tietokirjailija ja Turun VPK:n pitkäaikainen jäsen. Palokunta- ja paikallishistoria ovat kiehtoneet kirjoittajaa vuosikymmenten ajan.