Palokunnantalo

Palokunnantalomme eli tuttavallisemmin paloasema valmistui 1957 parin vuoden sitkeän uurastuksen päätteeksi. Palokunnan niukan rahatilanteen vuoksi paikallisten yritysten antama materiaalinen tuki oli ratkaisevassa roolissa rakennuksen valmistumisessa. Kuvaava on, että talo oli hetken aikaa ns. vesikatossa, koska rahaa töiden jatkamiselle ei ollut. Tuolloinkin mukana oli paljon aktiivisia talkoolaisia niin palokunnasta kuin lähialueelta, joiden työpanos oli merkittävä.

Vuosituhannen vaihteessa paloasemalla aloitettiin pitkäkestoinen saneeraushanke. Ensimmäisessä vaiheessa varmistettiin talon perustukset, joita uhkasi talon rakentamattomaan kellariin tulviva vesi. Kun perustukset oli saatu kuntoon, alakerran tiloihin saneerattiin ajanmukaiset sosiaalitilat eli sauna, pesuhuone sekä oleskelutilaa.

Kellarista aloitettu saneeraus on jatkunut pikkuhiljaa rahatilanteen salliessa kerros kerrokselta eteenpäin. Nykytilanne on talossa hyvällä mallilla ja saneerauskohteet ovat siirtymässä ulkokuoren puolelle. Rahoitusta odottavat sekä katon saneeraus, että seinäpintojen kunnostus.

1960-luvun puolivälissä valmistunut vahtimestarin asuntosiipi saneerattiin 2015-2016. Rakennuksen ulkokuori kattoineen uusitiin ja samalla tehtiin lisälämmöneristys. Hankkeessa merkittävänä tukijana oli Kymppikatto Oy, joka mahdollisti hankeen läpiviennin.