SoMe -seinä

Rantakulman VPK
Rantakulman VPK
Tänään Kaarinan kaupunki - S:t Karins - City of Kaarina juhli uuden Valkeavuoren liikuntahallin avajaisia. Olimme mukana yhdessä Kuusiston VPK ja Piikkiön VPK kanssa paikalla esittelemässä toimintaamme. Sää suosi ja yleisöä oli mukavasti. #sopimuspalokuntaviikko #elinvoimainensopimuspalokunta #sopimuspalokunnan #rantakulmanvpk #RVS361
Rantakulman VPK
Rantakulman VPK
HÄLYTYSOSASTO

Hälytysosasto vastaa palokuntasopimuksen mukaisesti hälytystehtävien hoitamisesta. Palokuntasopimuksemme mukaan iltaisin, öisin ja viikonloppuisin ensimmäisen auton tulee lähteä liikkeelle viiden minuutin sisällä hälytyksestä ja arkipäivisin kymmenessä minuutissa. Palokuntamme hoitaa vuodessa noin 40 hälytystehtävää.

Hälytysosaston jäsenet ovat saaneet kurssimuotoista koulutusta ja he ylläpitävät taitojaan viikkoharjoituksissa torstai-iltaisin. Hälytysosastomme vahvuus on tällä hetkellä 21 henkilöä.

Yksittäisille palokuntalaisille ei makseta toiminnasta henkilökohtaista korvausta, mutta harrastus on maksutonta ja muilla tavoin palkitsevaa.

Hälytysosastossamme on tilaa uusille jäsenille. Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan?

Videossa kerrotaan, miten sopimuspalokunta toimii hälytyksen saatuaan ja se on kuvattu marraskuussa 2020 virtuaaliseen Päivä paloasemalla -tapahtumaan.

#sopimuspalokuntaviikko
#sopimuspalokunta
#elinvoimainensopimuspalokunta
Rantakulman VPK
Rantakulman VPK
Rantakulman VPK
🚨 Hälytystehtävä 38/2022 🚨

25.8.2022 klo 19:44; Asemavalmius
Rantakulman VPK
Rantakulman VPK
Palokunta on muutakin kuin operatiivista hälytystoimintaa! Hälytysosaston lisäksi palokunnassamme on kaksi muutakin osastoa.

✅NUORISO-OSASTOon kuuluu 10–16-vuotiaita nuoria. Nuoret opettelevat palo- ja pelastustoiminnan perusteita sekä monia kansalaistaitoja, kuten alkusammutusta ja ensiapua. Palokuntanuorisotoiminta antaa valmiuksia ja taitoja toimia oikein ja turvallisesti erilaisissa arkielämässä vastaantulevissa tilanteissa. Nuoriso-osaston toiminnan kulmakivenä ovat tiistaisin järjestettävät viikkoharjoitukset, joiden lisäksi tärkeä osa nuorisotoimintaa ovat leirit. Osaston vahvuus on noin 15 nuorta.

✅TURVALLISUUS- JA TUKIOSASTO on lähialueen turvallisuusviestijä. Osasto järjestää kaikille avoimia tapahtumia ajankohtaisten turvallisuusteemojen mukaan. Lisäksi osasto tukee palokuntamme toimintaa ja osallistuu palokunnan yhteisten tapahtumien järjestämiseen. Osasto kokoontuu joka kuun toisena maanantaina. Toiminta lisää myös jäsentensä turvallisuustietoja ja -taitoja. Osaston vahvuus on 5 henkilöä.

Tule mukaan!

#sopimuspalokuntaviikko
#sopimuspalokunta
#elinvoimainensopimuspalokunta
Rantakulman VPK
Rantakulman VPK
Syyskauden toisissa harjoituksissaan nuoret kertasivat sammutusauton kalustoa ja pelasivat kalustobingoa.