Paloasema

Operatiivinen paloasemarakennus

Käynnistimme vuonna 2016 uuden operatiivisen paloaseman rakennushankkeen vanhojen tilojen käytyä ahtaiksi nykyaikaiselle kalustolle ja toiminnalle.

Olemme tehneet rakennustöitä talkoilla lähes 4000 tuntia. Uusi paloasemarakennuksemme on valmistui syksyllä 2020. Yhdistys rahoitti rakentamisen Kaarinan kaupungin takaamalla pankkilainalla sekä Palosuojelurahaston myöntämällä 40 % avustuksella.

Myös vanha asemarakennus palvelee meitä edelleen, kuten ennenkin. Autotallissa on kaksi paloautoa ja kellaritilassa saunatilat peseytymistä varten. Yläkerran salissa pidetään oppitunteja ja muuta koulutusta.

Uuteen operatiiviseen rakennukseen nykyaikaiset pelastusajoneuvot mahtuvat hyvin ja turvallisesti. Tilava pukuhuone mahdollistaa nopean pukeutumisen hälytykseen lähdettäessä ja moderni pyykkitupa helpottaa likaisten varusteiden huoltoa.

Palokunnantalo

Palokunnantalomme valmistui 1957 parin vuoden sitkeän uurastuksen päätteeksi. Palokunnan niukan rahatilanteen vuoksi paikallisten yritysten antama materiaalinen tuki oli ratkaisevassa roolissa rakennuksen valmistumisessa. Kuvaavaa on, että talo oli hetken aikaa vesikattovaiheessa, koska rahaa töiden jatkamiselle ei ollut. Tuolloinkin mukana oli paljon aktiivisia talkoolaisia niin palokunnasta kuin lähialueelta, joiden työpanos oli merkittävä.

Vuosituhannen vaihteessa paloasemalla aloitettiin pitkäkestoinen saneeraushanke. Ensimmäisessä vaiheessa varmistettiin talon perustukset, joita uhkasi talon rakentamattomaan kellariin tulviva vesi. Kun perustukset oli saatu kuntoon, alakerran tiloihin saneerattiin ajanmukaiset sosiaalitilat eli sauna, pesuhuone sekä oleskelutilaa.

Kellarista aloitettu saneeraus on jatkunut pikkuhiljaa rahatilanteen salliessa kerros kerrokselta eteenpäin. Nykytilanne on talossa hyvällä mallilla ja saneerauskohteet ovat siirtymässä ulkokuoren puolelle. Rahoitusta odottavat sekä katon saneeraus, että ulkoseinäpintojen kunnostus.

1960-luvun puolivälissä valmistunut vahtimestarin asuntosiipi saneerattiin 2015-2016. Rakennuksen ulkokuori kattoineen uusitiin ja samalla tehtiin lisälämmöneristys. Hankkeessa merkittävänä tukijana oli Kymppikatto Oy, joka mahdollisti hankeen läpiviennin.