Nuorten toiminta

Viikkoharjoitukset

Toiminnan kulmakivenä on kouluvuosien aikana viikkoharjoitukset, joissa harjoittelemme palokuntataitoja, ensiapua sekä esimerkiksi ulkona liikkumisessa ja elämässä tarvittavia perustaitoja. Lähivuosina olemme myös panostaneet yhteistyötaitojen oppimiseen ja lisänneet liikuntaa harjoituksiimme.

Tutustumiskurssi uusille

Syyskauden alussa järjestämme tarpeen mukaan tutustumiskurssin nuorille, jotka eivät ole aikaisemmin olleet mukana palokuntatoiminnassa. Kurssin aikana tutustutaan palokalustoon ja palomiehen varusteisiin sekä harjoitellaan tulipalosta pelastautumista, alkusammutusta ja ensiaputaitoja. Kurssin suorituksen jälkeen nuoret pääsevät halutessaan jatkamaan harrastusta viikkoharjoituksissa.

24h-harjoitus

Viikkoharjoituksien lisäksi nuoriso-osasto järjestää keväällä ja syksyllä 24 tunnin harjoituksen. Harjoituksen aikana nuoret majoittuvat paloasemalle ja suorittavat iälleen ja taitotasolleen sopivia harjoitushälytystehtäviä.


Länsi-Suomen Pelastusalan Liiton koulutusleiri

Kesän kohokohta on viikon leiri noin tuhannen muun palokuntalaisen kanssa. Leirillä nuoret suorittavat palokuntanuorten koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja. Lisäksi osallistutaan kilpailuihin ja vietetään vapaa-aikaa yhdessä.

Rantakulman perinteiset palokuntaolympialaiset

Toukokuussa nuoriso-osasto järjestää kaikille palokunnan jäsenille perheineen perinteiset palokuntaolympilaiset. Lajeina on vanhojen lehtileikkeiden perusteella valittuja lajeja, kuten letkurullan heitto, vasemman jalan koon 42 palosaappaan heitto ja maastojuoksu.

Päivä paloasemalla -tapahtuma

Päivä paloasemalla -tapahtuman järjestelyjen päävastuu on Rantakulman VPK:ssa ollut alusta asti nuoriso-osastolla. Ennen tapahtumaa nuoret tutustuvat viikkoharjoituksissa tehtävärastien asiasisältöön sekä suunnittelevat rastien toteutuksen. Tapahtumapäivänä nuoret ovat vastanneet rastien järjestelyistä kouluttajien tuella.