Yleistä

Rantakulman VPK toimii Varsinais-Suomen pelastus­laitoksen sopimuspalokuntana. Hälytyksen tullessa sammutusautomme lähtee liikkeelle viidessä minuutissa. Hälytyksiä  meillä on vuosittain kolmisenkymmentä. Aseman lähialueen onnettomuuksiin ja tulipaloihin saamme hälytyksen samaan aikaan ammattiasemien kanssa.

Hälytysosaston lisäksi meillä on aktiivinen nuoriso-osasto. Turvallisuus- ja tukiosastomme tekee turvallisuusviestintää ja järjestää tapahtumia turvallisen arjen edistämiseksi. Varttuneemmat palokuntalaisemme kokoontuvat veteraaniosaston tapahtumiin kuukausittain.

Rantakulman VPK on rekisteröity yhdistys, jonka toimintaan osallistuminen on jäsenille maksutonta eikä toiminnasta makseta rahallista korvausta.

Yhdistys saa vuosittain pelastuslaitokselta sopimuskorvauksen. Tällä sopimuskorvauksella saadaan pidettyä ajoneuvot liikkeessä, hankittua hieman varusteita ja ylläpidettyä paloasema käyttökuntoisena. Loppurahoitus kerätään kannatusjäsenmaksuilla ja tekemällä vuoden aikana erilaisia paloalaan liittyviä talkootöitä.

Hälytysosasto

Hälytysosastossa voi toimia täytettyään 18 vuotta ja käytyään pelastustoiminnan peruskurssin. Ennen kurssille pääsyä on suoritettava perehdyttämiskoulutus, joka yleensä tehdään harjoittelemalla hälytysosaston mukana.

Perehdyttämisjakso kestää joitakin kuukausia, pituus riippuu myös osallistujan omasta panoksesta. Tavoitteena on, että kurssille lähtijät omaavat tietyn perusosaamisen, jotta perusasioiden opetteluun ei mene kurssiaikaa.

Jatka lukemista ”Hälytysosasto”

Nuoriso-osasto

Nuoriso-osastoomme kuuluu 10-16 -vuotiaita nuoria. Tällä hetkellä mukana on noin 20 nuorta  lähialueelta sekä hieman kauempaakin. Toimintaan osallistuva nuori oppii palo- ja pelastustoiminnan perusasioita. Lisäksi nuori oppii monia hyödyllisiä kansalaistaitoja, kuten alkusammutusta ja ensiapua ja sitä kautta saa valmiuksia ja taitoja toimia turvallisesti arkielämän yllättävissä tilanteissa.
Jatka lukemista ”Nuoriso-osasto”

Turvallisuus- ja tukiosasto

Turvallisuus- ja tukiosasto edistää myönteistä suhtautumista turvallisuuteen liittyvissä asioissa sekä levittää turvallisuuteen liittyvää tietoutta palokunnan lähialueen asukkaille. Lisäksi osasto tukee palokuntamme hälytys- ja nuoriso-osaston toimintaa. Toiminnan tarkoituksena on myös antaa jäsenilleen tiedollista ja taidollista turvallisuusalan sekä turvallisuusviestinnän koulutusta.

Jatka lukemista ”Turvallisuus- ja tukiosasto”